Om oss

Vi är väldigt glada att du hittat till vår sida om livet i Innsbruck, Tyrolen och de österrikiska Alperna. Innsbruckguiden.se har skapats för att dela med oss av intressant och nyttig information som kan vara bra att känna till om man planerar att besöka Innsbruck med omnejd. Frågar man oss, så tycker vi inte att det finns någon vackrare plats på jorden och oavsett om man har tänkt sig att skidsemestra, vandra, cykla eller glidflyga i bergen kring Innsbruck, så erbjuder området fantastiska möjligheter året om för bästa sortens avkoppling, äventyr och rekreation.

Vi som har skapat Innstbruckguiden består av en liten grupp familjemedlemmar, vänner och bekanta som regelbundet söker oss till området för att uppleva den majestätiskt praktfulla natur, de underbara människorna, det speciella klimatet och de Tyroler-delikatesser som man bara finner i området. Anledningarna till att besöka Innsbruck är väldigt många och självklart kommer vi att göra vårt allra bästa för att skriva om alla dessa anledningar i så stor utsträckning som möjligt.

Vi kommer att följa årstiderna för att försöka dokumentera och beskriva aktuella händelser så gott vi kan. Många nyttiga tips och förslag kommer att publiceras, tillsammans med rena upplevelser ur det egna perspektivet. Målsättningen med sidan är väcka så stort intresse som möjligt för området, oberoende av bakgrund och förutsättningar. Man behöver inte vara rik för att kunna uppleva och uppskatta den fantastiska natur och den typiskt tyrolska arkitektur som har resulterat i det som kallas för Innsbruck. Men givetvis finns det även en hel del aktiviteter som man för en extra slant kan få uppleva som grädde på moset, vilket ger resorna till områdena kring Innsbruck en ökad glädjefaktor och ytterligare spänning.

Vi hoppas att du ska gilla våra artiklar, bilder och annat som vi kommer att publicera på Innsbruckguiden.se och uppskattar naturligtvis eventuella synpunkter och förslag på förbättringar. På intet sätt vill vi begränsa denna informationssite till att endast representera våra egna synpunkter och intryck, därför välkomnar vi även gästinlägg och annat material som har med ämnet Innsbruck att göra.

Ha det bäst!Bild av delar av vår grupp på utflykt i bergen ovanför Innsbruck