europabridge

En mer spännande upplevelse som vi har fått nys om i krokarna runt Innsbruck är nämligen Bungyjump. Strax utanför Innsbruck, i Wipp dalen sträcker sig den 777 meter lång bron över floden Sill. Bron som stod färdig 1964 var då tidens högsta bro med sina imponerande 198 meter. Idag är bron en del av vägen som kopplar ihop Österrike med Sydtyrolen i Italien.

Vad som utmärker sig speciellt med denna bro är att i dagsläget finns möjligheten att göra vad många adrenalinsökare älskar, nämligen att hoppa bungyjump. Bungyjump som hoppats kommersiellt sedan 1988 sedan Nya Zeeländaren A.J Hackett utformade sporten på Nya Zeeland. Du kan idag hoppa från 192 meters höjd med de sagolika alperna som tornar upp sig runt om dig. Detta är ett av de högsta bungyjumpen som går att göra i Europa, bara 20 meter lägre än världens högsta bungyjump som går att hitta i Sydafrika.

Så är du ute efter en rejäl adrenalinkick så kan vi starkt rekommendera att testa detta, bara gå över bron får dock knäna på oss att skaka, så tyvärr blir det nog ingen recension från vår del i år!