Friluftsliv i Innsbruck

Så här mysigt är det i Innsbruck på sommaren. 

De flesta kopplar nog Innsbruck till vinter och skidor – med all rätt såklart. Innsbruck ligger på nästan 600 meters höjd och har några av de bästa skidbackarna i Europa. Faktum är att de är så bra att stjärnidrottare kommer hit för att träna ibland och staden har till och med hållit i två olympiska spel. Men vad många däremot inte vet är att Innsbruck också är ett paradis på sommarhalvåret. Till och med våra familjer blev lite överraskade när vi berättade att vi skulle ner till Tyrolen igen – mitt i juli månad. Själva kunde vi inte vara gladare.

Sedan vi anlände i förrgår har vi fått hinna njuta av vinbarer, kaféer och krogar – en mycket trevlig omväxling eftersom vi brukar kommer hit på vintern. Vi mätte temperatur till så mycket som 27 grader förut så visst hade vi nog kunnat doppa oss också. Imorgon blir det en friluftstur i bergen. Vi ska ta oss till Patscherkofel – varifrån man kan se över till Italien! Vi kommer att med oss mackor och kaffe men det finns även restauanger att köpa från.

Du behöver alltså inte tycka om att åka skidor för att uppskatta Innsbruck. Det finns många dagsaktiviteter ni kan aktivera er med och ni kan också bara slappa och inte göra något alls. Oavsett vad ni än väljer att göra kan vi lova att ni kommer ha en helt magisk resa. Visst, det kan hända att vi är aningen partiska. Vi har ändå besökt stället i 4-5 år nu. Men vi kan garantera att det är farligt lätt att förälska sig i det här stället och att det är ett annorlunda resmål att åka på just under sommaren gör det bara ännu mer intressant.

Nu ska vi luncha i solen och njuta av den milslånga utsikten av dalar och floder. På återhörande!