10 saker du inte får missa i Innsbruck

Innsbruck, huvudstad i den österrikiska provinsen Tyrolen, är en pittoresk stad inbäddad i Alperna. Det är ett populärt resmål för både turister och sportentusiaster tack vare det fantastiska bergslandskapet och det stora utbudet av utomhusaktiviteter. Oavsett om du gillar skidåkning, snowboardåkning, vandring, cykling eller bara njuter av den friska luften och den fantastiska utsikten har Innsbruck något att erbjuda alla.

På senare år har staden dock också blivit känd som ett centrum för e-sport.

E-sport är konkurrenskraftiga videospel som spelas av professionella spelare som ofta tävlar i turneringar om stora summor pengar. Innsbruck har blivit ett populärt resmål för dessa turneringar tack vare sina utmärkta anläggningar och sitt fantastiska bergslandskap. Staden stod värd för den första turneringen Mountain Cup 2016, och den blev en sådan succé att den är på väg att bli ett årligen återkommande evenemang. Precis som klassiska oddset så går dessa turneringar att betta på online.

Om du letar efter en plats där du kan hänge dig åt din kärlek till sport är Innsbruck definitivt värt att överväga. Staden är hemvist för ett antal högklassiga idrottsanläggningar, bland annat Olympiastadion och Patscherkofel-stadion. Det är också födelseplatsen för många framgångsrika idrottare, bland annat skidhopparen Gregor Schlierenzauer och den alpina skidåkaren Anna Veith.

Här är 10 aktiviteter du inte får missa bär du besöker Innsbruck:

1. Åk skidor eller snowboard på någon av Innsbrucks många skidorter.

Det finns både nybörjarvänliga backar och mer utmanande nedfarter för erfarna skidåkare och snowboardåkare.

2. Ta en vandring i de fantastiska bergen som omger Innsbruck. Det finns rutter som passar alla förmågor, från lätta vandringsleder till mer utmanande bergsbestigningar.

3. Cykla i det vackra tyrolska landskapet. Det finns gott om cykelvägar att utforska, både på och utanför vägen.

4. Besök Olympiastadion, där du kan lära dig om Innsbrucks historia som olympisk värdstad. Du kan också ta en rundtur på stadion och se dess berömda hoppbacke.

5. Ta dig upp på toppen av en av Innsbrucks många kullar eller berg för att njuta av en fantastisk utsikt över staden och det omgivande landskapet.

6. Besök Patscherkofel-stadion, där du kan se idrottare träna eller delta i tävlingar. Du kan även prova på att hoppa skidhopp själv!

7. Ta en linbana upp till en av Innsbrucks många bergstoppar, till exempel Nordkette eller Hafelekar. Härifrån kan du njuta av panoramautsikten över Alperna och staden nedanför.

8. Om du känner dig äventyrlig, varför inte prova på skärmflygning eller hängglidning? Det finns gott om platser där du kan prova det i närheten av Innsbruck.

9. Innsbruck är också hemvist för ett antal världsomspännande sportevenemang, som den årliga snowboardtävlingen Air+Style och VM i mountainbike. Om du är i stan när något av dessa äger rum, se till att kolla in det!

10. Och slutligen, glöm inte bort att prova några av Innsbrucks utsökta traditionella mat och dryck. Tyrolska specialiteter som apfelstrudel (äppelstrudel) och kaiserschmarrn (strimlad pannkaka) får du inte missa!

Några platser att utforska i näreheten av Innsbruck

– Kufstein

En vacker medeltida stad i de tyrolska alperna, bara en kort bilresa från Innsbruck.

– Seefeld

Ett populärt turistmål tack vare den natursköna bergsmiljön och det breda utbudet av utomhusaktiviteter som erbjuds.

– St: Anton

En av Österrikes mest kända skidorter som erbjuder utmärkta förhållanden för skidåkning och snowboardåkning.

– Zell am See

En vacker stad vid en sjö som ligger i Salzburgregionen i Österrike, nära den berömda glaciären Kitzsteinhorn.

– Nationalparken Hohe Tauern

En stor nationalpark i de österrikiska Alperna, med några av landets högsta berg.

– Sölden

En annan toppskidort som ligger i Ötztal-dalen söder om Innsbruck.

– Schwaz

En liten stad i Inndalen norr om Innsbruck. Schwaz är känt för sina silvergruvor, som en gång var en viktig källa till rikedom för staden.

– Telfs

En stad i de tyrolska alperna, väster om Innsbruck. Telfs är en bra utgångspunkt för att utforska det närliggande Wetterstein-bergen.

– Fulpmes

En by som ligger i Stubaital-dalen, söder om Innsbruck. Fulpmes är en utmärkt utgångspunkt för att utforska de närliggande Stubai Alperna.

– Neustift im Stubaital

En by i Stubaital-dalen, söder om Innsbruck. Neustift är en populär utgångspunkt för att utforska Stubai Alperna.

– Mittenwald

En pittoresk bayersk by som ligger i bergskedjan Karwendel, söder om Innsbruck.

Sammanfattning

Innsbruck är ett populärt resmål för både turister och sportentusiaster tack vare det fantastiska bergslandskapet och det breda utbudet av utomhusaktiviteter. Staden är hemvist för ett antal högklassiga idrottsanläggningar, bland annat Olympiastadion och Patscherkofel-stadion. På senare år har staden också blivit känd som ett centrum för e-sport. Det finns något för alla att njuta av i Innsbruck!