Besök Italien via Österrikes gräns

Även om Italien på sätt och vis befinner sig på sin egen udde gränsar det även till såväl Frankrike som Schweiz och Österrike. De långa bergskedjorna är även i sig en lång länk mellan en rad olika kulturer. Vi har tagit en titt på några av skälen till varför en snabbvisit till Italien via södra Österrike är väl värd att överväga.

Italien är ett av de mest välkända länderna i södra Europa. Mycket på grund av att den italienska kulturen är en gemensam grundstomme i vad som vi kommit att kalla för västvärlden. Därför talas det italienska språket talas av dryga sjuttio miljoner runt om i världen, och det italienska har fått genomslag på allt ifrån samhällsstrukturer till matkultur och mode.

För svenskarnas del utgör numera Italien det sjätte mest populära resmålet. Men varför bör man egentligen överväga att åka dit?

Kultur- och naturupplevelser

Italien är ett land som har mycket att erbjuda och som har en otrolig rik historia. Landet är hem för några av de vackraste städerna och samtidigt mest tillgängliga städerna i världen. För många kännetecknas landet av de gamla anrika delarna av Venedig med dess unika arkitektur, kanaler och gondoler. Andra har varma minnen av otroliga landmärken likt Colosseum och lutande tornet i Pisa. 

Befolkningen är även på många håll känd för sin gästvänlighet vilket skapar väldiga möjligheter att få unika individuella upplevelser. Genom att välja en weekend i Rom får du chansen att själv ta kontroll över den sorts upplevelse du vill ha. Mode eller natur? Du avgör helt och hållet själv. Tillgängligheten gör det enkelt utforska fritt när man väl kommit på plats.

Den italienska naturen är enligt vissa den viktigaste delen av den italienska kulturen. Italienare är själva kända för att vara ett folk som älskar att vara ute och njuta av naturen så mycket som möjligt. Kanske är den en naturlig följd av landets skiftande och tillgängliga landskap från berg till slätter, skogar till stränder, sjöar och floder med högst omväxlande klimat. Definitivt något för alla.

Att vandra i Italien har för många också visat sig vara en fantastisk upplevelse. Speciellt då de italienska alperna bjuder på några av världens bästa vandringsleder. De har gott om stigar som lämpar sig för många olika önskemål och svårigheter, och landskapen är minst sagt unika. Det är fullt möjligt att vandra året om, även om ett visst mått av säsongsbundenhet inverkar.