Alpernas huvudstad - ladda inför nästa skidsäsong

Det är inte för inte som Innsbruck kallas för Alpernas huvudstad. Området har inte bara nio olika skidsystem och skidområden, utan är inbäddad i en mycket vacker gammal stad med många fina restauranger, barer och nattklubbar i toppklass. Dessutom är logistiken utomordentlig: Transfer från flygplatsen till hotellet tar bara 10 minuter.

Innsbruck hör till Österrike och ligger i västra delen av landet, i förbundslandet Tirol, där det utgör huvudstaden. Det är en stad som har runt 125 000 invånare och ligger placerad 575 meter över havet. Genom staden flyter en flod som börjar i de Schweiziska Alperna. Floden heter Inn. Därutöver finns två stora universitet och stadens studenter är många: uppemot 30 000 individer.

Om du reser till Innsbruck kan det vara trevlig att unna sig en visit till det gyllene taket. Notera att man från stadskärnan tar sig snabbt och enkelt till skidsystemen. Och med tåg kan man ta sig till skidliften som för en vidare upp till toppen av Hafelekarspitze i skidområdet Nordketten. Här kan man finna några av Europas brantaste pister med en lutningsgrad på 70 procent. Det finns också många andar skidområden nära till hands inne i Innsbrucks centrum.

Massor av möjligheter

När det kommer till restauranger, och barer, vinbarer och nattklubbar kan man i princip sammanfatta situationen med att “ja – det finns det mycket av”. Framförallt är det extra mysigt och trivsamt att krypa in i de små idylliska barerna i den gamla staden.

Dessutom har Innsbruck en historia som värd för de Olympiska vinterspelen. De stod värd för detta evenemang år 1964 och 1976, något som tv-sändes. I Innsbruck kan man också se backhopparveckan tredje deltävling. Backhopparen Gregor Schlierenzauer kommer ifrån och bor i Innsbruck. Även andra sportevenemang utspelar sig gärna här.

Kulinariska upplevelser i den gamla staden

Låt oss uppehålla oss en liten längre stund vid maten. Det som är den stora fördelen med den i Innsbruck är att utbudet år så stort och från hela världen. Här finns allt från bistros till italienska trattorior och fine-dining restauranger. Om man hellre önskar traditionella, österrikiska köket ska man besöka Weinhaus Happ som har ett brett utbud av regionala maträtter och över 110 viner påg listan.

I Innsbruck äldre delar, som kallas Gamla stan, finns mysiga gränder. Det här området ligger central och accessen till allt i mat och dryckesväg är omedelbar. Här ligger också det ovannämnda Goldenes Dachl – det vill säga “Det gyllene taket”, som är en av stadens främsta turistattraktioner.