Är du sugen på ett annorlunda resmål i sommar? Om vi säger Innsbruck, så säger du kanske skidsemester. Staden är fortfarande så anonym att de höga alptopparna är det enda många svenskar känner till. Men faktum är att det finns massor att upptäcka i den vackra österrikiska staden. Läs vår guide och inspireras!

Ambras Slott
Lite kultur är ett måste på resan oavsett var du åker och förutom den vackra naturen är det något Innsbruck också är väldigt bra på.  Beläget på en kulle högt över Innsbruck ligger vackra Ambros slott. Slottet har bland annat varit hem för de tyrolska grevarna och är särskillt berömt för sina rika samlingar av målningar, handskrifter, rustningar och vapen.

Ambras Castle in Innsbruck

Ambras Castle håller öppet måndag – fredag kl. 10 – 17

Audioversum
Audioversum är vetenskapscentret där du kan utforska: hörseln. Lär dig hur ljud fungerar, känn ljud vibrera och testa din förmåga att urskilja olika typer av ljud. Utsällningen “Illusions – Fooling the Senses” startade i mars 2016 och är ett innovativt koncept där du kommer lära dig att allt inte är som det verkar.

Besök Innsbruck

Audioversum har öppet måndag – fredag kl. 9 – 17 och lör – sön kl. 10 – 17

Bergisel Ski Jump Innsbruck

Bergisel Ski Jump ligger högt uppe på den skogbevuxna Bergiselhöjden i Innsbruck. Den hisnande utsiken har gjort Bergisel Ski Jump till en av världens mest kända och fotograferade platser. Varje vinter hålls de olympiska spelen i den branta backen och varje sommar tränar världens bästa skidåker här. Med andra ord är det en turistattraktion som borde finnas på alla besökares prioteringslista. Totalt tar det 2 minuter med en lutande hiss för att komma upp till toppen som ligger 250 meter över Innsbruck. Väl där uppe kan du njuta av en god middag och ett glas vin på den enorma terassen med den otroliga 360° utsikten över de omgivande landskapet.

Res till Bergisel Ski Jump och Innsbruck

Bergisel Ski Jump Innsbruck är öppet måndag – söndag kl. 10 – 17.