2010_163

Innsbruck är kanske mest känd som en vinterstad, den har ju faktiskt huserat inte bara en utan två vinterolympiader, men den har så mycket mer än bara skidåkning att erbjuda, fastän skidåkningen tillhör bland den bästa i världen.

Innsbruck’s natur

Är du osäker på vart du vill spendera våren eller sommaren och har tröttnat på att ligga på sandstranden så är Innsbruck ett bra alternativ. Alperna som vanligvis är täckta av snö vaknar till liv under våren och sommaren och erbjuder bland den bästa bergsklättringen du kan hitta i området. Staden som ligger i delstaten Tyrolen mitt bland de majestätiska alperna har en lång och djup historia, blandat med en oslagbar natur.

Klättring och vandring hör som sagt till de största nöjena i våren och sommaren och lockat årligen tusentals turister. Alpparken Karwendel är den största naturparken i Tyrolen och här kan du hitta lugna dagsvandringar till veckolånga utmaningar. Något som har blivit enormt populärt på senare tid är att göra en tvådagarsvandring och övernattning i ett alpstuga. En av de populära målen för detta är Pfeishütte som är en gammal stuga från början av 1900-talet. Du åker först linbanan med den spektakulära utsikten över hela dalgången och sedan när du kommer fram är det 2 timmars gång till stugan, en helt perfekt helgutflykt med andra ord! Vilda djur såsom stenbock, gems och murmeldjur hör till faunan som med tur går att se vid vandringar.hiking-in-tirol

Innsbruck stad

Är du mer utav en stadsmänniska så har du Innsbrucks historia, museum och gastronomi att utforska. Du har flertalet kyrkor som dateras till 1500-talet att utforska, slott och palats från 1400-tal med ovärderliga konst- och arkitektursevärdigheter såsom Hofburg, det före detta kejserliga residenset där den världskända spanska ridskolan ligger. Gamla stan, eller Altstadt som det heter på tyska är ett väldigt populärt område för turister där många gamla byggnader och restauranger ligger. Du kan bland annat se det Gyllene taket, en balkong helt klädd i guld från 1400-talet, triumfporten som är den officiella porten till staden och vandra de små pittoreska gatorna i Innsbruck. Du hittar på de stora torgen och i de små gränderna kulinariska upplevelser från världens alla hörn, för alla smaker och plånböcker.

Om du är en energisk naturmänniska, eller en lugn stadsvandrare så finns det garanterat något som kommer falla dig i smaken i Innsbruck, det är en stad som kommer förtrolla dig och din semester. Håll utkik här för att veta vad som händer i Innsbruck just nu, vi uppdaterar titt som tätt om roliga tips och evenemang som sker i staden och runtom.