swarovski

Swarovski är ett märke känt över hela världen, men vad många kanske inte vet är att Swarovski är ett österrikiskt bolag från staden Wattens som bara ligger cirka 15 kilometer från Innsbruck. Swarovski har existerat i lite drygt 100 år och inför deras 100-årjubileum så byggdes ett museum till deras ära som idag har blivit en av Österrikes främsta turistattraktioner. Det har blivit så känt både för sitt minst sagt unika utseende och för historian om Swarovski. Museet fick namnet Swarovski Kristallwelten, vilket kan översättas till kristallvärldar. Museet har under en tid varit stängt för en expandering som gjort museet dubbelt så stort. Men nu är det dag att slå upp portarna igen!

Museet som fått smeknamnet ”The Giant”, vilket ni lätt kan förstå varför från bilden, startar idag sin musikfestival som hålls i de olika salarna i museet. Festivalen sträcker sig från den 26e maj till den 31 maj 2015 och kommer att innehålla livemusik från några av världens bästa musiker inom klassisk musik. Eventet kommer att innehålla utställningar med konst av olika sorter, musik och mat i 6 dagar som minst sagt kommer att vara storslaget.

Vi kan verkligen rekommendera att besöka detta event, eller i alla fall besöka museet och Wattens om klassisk musik och konst inte ligger i ert intresse, för platsen i sig är ett arkitektiskt under som inte går jamföra med något i världen. Platsen för museet ligger bara 15 minuter med bil från Innsbruck, eller så går det även att ta tåget med Austrian Railways som också tar 15 minuter för endast ca. 3-4€ från centralstationen i Innsbruck. Vill ni ha mer info på engelska kan ni klicka här.

Innsbruck vaknar verkligen till liv under sommaren med många events och härliga vandringar som öppnas upp, så håll utkik här för våra bästa tips om vandringar, museum, restauranger, sevärdheter och allt du kan tänka dig.