lära-sig-tyska

Det finns såklart hundratals saker att göra om man är på semester i Innsbruck, men om man testa på att vara mer permanent i staden och leva livet som en sann Innsbruckare, vad kan man göra då? Att studera språk är något som börjar bli mer och mer populärt och självklart så finns möjligheten att slipa på, eller börja från botten med din tyska. Innsbruck universitet har Erasmus program där du kan göra utbytesstudier med ditt universitet hemma i Sverige, så kolla om just ditt universitet har något utbyte med universitetet som enligt The Times Higher Education Supplement är Österrikes ledande läroverk.

Erasmusstudierna som kan anordnas i samarbete med ett universitet hemma i Sverige är kostnadsfritt och du kan där läsa tyska på ”intermediate” och ”upper intermediate” nivåerna, så en grund i tyska krävs. Har du ingen kunskap av tyska alls så kan du läsa tyska från grunden, men dock betala en mindre summa för att ta del utav dessa kurser. Vill du bara åka sommaren så håller Innsbruck’s universitet i sommarkurser på antingen 3 eller 6 veckor som går mellan €460-€920.

Det finns även olika slags Study Buddy program där du lär dig tyska genom att umgås med just tysktalande människor. Detta har blivit ett otroligt populärt sätt att lära sig att tala ett nytt språk då det har bevisats vara ett snabbt sätt för många att tala ett helt främmande språk. Visserligen talar en stor del av den österrikiska befolkningen engelska, men vi kan inte tänka att det skulle vara några problem att hitta någon som skulle mer än gärna hjälpa till och lära dig tyska. Med vänner brukar det ofta rulla på väldigt enkelt!