julmarknad

Kan ni tänka att julen i princip bara är två månader bort? Sommaren och hösten har gått så otroligt snabbt och den mysiga vintern ligger nu och knackar på dörren. Julen och vintern är såklart en favorithögtid i Innsbruck då de höga alperna täcks med snö och man kan sitta inne framför en brasa och mysa med lite varm oboy. Något vi i Innsbruck älskar är julmarknader så vi sätter igång väldigt tidigt med dem. Redan söndagen den 15 november, så alltså om bara tre söndagar!

I Innsbruck hittar du två stora julmarknader i staden. Ena är Christmas Market – Market Square som ligger vid Market Square i citykärnan. Denna marknad öppnar kl 17.30 och pågår fram till kl 21.00. Du kommer här kunna ta del utav karuseller, typiska juldrycker och smått och gott finns såklart att införskaffas. En stor sevärdighet här är den 14 meter höga julgranen i kristall från Innsbruck-födda Swarovski! Glitter och glamour minst sagt.

Den andra julmarknaden och kanske den mest kända är julmarknaden i gamla stan. Årets julmarknad här öppnar även den 15e november kl 17.30-21.00. Du hittar marknaden mitt i gamla stan bland några av Innsbruck’s mest kända landmärken såsom det gyllene taket och alla de gamla husen. Här kommer runt 70 stånd stå och även musikframträdanden och andra lekar för barn kommer att finnas. Vill du känna dig som attt du är på en julmarknad i 1700-talet, då är detta marknaden för dig!