Som vi alla vet så är Innsbruck en stad fylld med sporter, både för vinster och för sommarälskare. Den kanske allra kändaste tävlingen som någonsin hållits i Innsbruck är 1976 olympiska spelen för vintersport. Tävlingen som var den tolfte tävlingen i vinterolympiaden blev en stor succé speciellt för åkarna på hemmaplan. Tävlingen där 37 olika nationer deltog gästade sporter såsom slalomåkning, skidhopp, långrör, bob, ishockey, biathlon, längdskidåkning och konståkning. Sovjetunionen var det land som tog hem mest medaljer detta året, men även Östtyskland knep många medaljer.

Vad många dock inte vet är att detta faktiskt var den andra gången som Innsbruck gästade de olympiska spelen i vintersport. Tre olympiader innan, den nionde som hölls 1964 tog också plats i Innsbruck, så det är en stad med anrik historia när det kommer till olympisk historia. Österrike kom faktiskt två i medaljligan bakom Sovjetunionen det året.

Den största moderna tävlingen som Innsbruck hållit i är däremot de Olympiska spelen för ungdomar som hölls 2012. Det var det första året som de olympiska spelen för ungdomar någonsin hölls och Innsbruck blev vald som värdland. Här var deltagarantalet istället från 70 länder i hela 63 grenar i 15 sporter. Grenarna i denna tävling var bland annat alpin skidåkning, backhoppning, längskidåkning, nordisk kombination, rodel, bob, curling, short track, freestyle, skeletten, hastighetsåkning på skridskor, skidskytte, snowboard, ishockey och konståkning. Landet som tog hem mest medaljer blev Tyskland, följt av Kina, Österrike och Sverige hittas på en 13e plats med 2 guld och 2 silver.

Förutom de Olympiska spelen så är Innsbruck även ett känt stopp i många alpina tävlingar som slalom, storslalom och super-g. Självklart har detta gjort att svenska folket har en mycket bra koll på Innsbruck då tävlingarna där en några av de tävlingar som det spelas mest på odds för under hela året. (Källa: http://www.mobilodds.com/) I år så rapporterade spelbolagen att det aldrig spelats odds på mobilen på de alpina tävlingarna som tog plats i Innsbruck, och svenskarna har även rest till Innsbruck som aldrig förr, så det är lätt att se ett mönster varför.

Men det är inte bara vintersport som det tävlas och spelas på i Innsbruck. För någon månad sedan blev nämligen Innsbruck valt till att hålla ett av deltävlingarna i VM i cykel som kommer att hållas om två år, vilket kommer bli en av sommarens största tävlingar. Självklart så är Innsbruck som byggt för att hålla så kallade klättringsettaper som det kallas i cykling, backar som går väldigt brant uppför. Självklart är detta ett stort steg för sommaridrotten för Innsbruck, och förhoppningsvis ser vi många roliga framtida tävlingar till Tyrolen!