Att resa är i dag enklare vad det någonsin varit, speciellt inom Europa. Du kan ta bilen, bussen, tåget eller flyget. Vi tänkte här gå igenom vad för olika alternativ det finns, och vad som passar dig bäst.

Flyga till Innsbruck:

Att flyga till Innsbruck är självklart det snabbaste alternativet. I dagsläget går det inga direktflyg från Sverige till Innsbruck, utan det vanligaste bytet sker antingen i München, Wien eller Frankfurt. Du kan flyga med ett byte från antingen Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller andra flygplatser i landet som tar dig direkt till de ovanstående flygplatserna. Flygtiden är 3 timmar och 45 minuter, sedan beror det på hur lång mellanlandning du får.

Åka tåg till Innsbruck:

Fastän Sverige inte är ett av de mest utvecklade länderna när det kommer till just tågtrafiken så går det åka tåg till Innsbruck. Det du måste ta dig till först är Köpenhamn. Tåg går dit från hela landet med stopp i Stockholm, Göteborg eller slutligen Malmö. Från Köpenhamn finns nattåget som tar dig direkt till München och sedan därifrån till Innsbruck. Cirka 17 timmar effektiv restid hamnar tågresan på. Många som reser med tåg köper givetvis InterRail-korten som du har visst många resor på visst många dagar att använda inom Europa, detta har blivit mycket populärt för unga människor som får rabatterade kort upp till 25 års ålder.

Köra bil till Innsbruck:

Precis som tåget så går vägen från Sverige först till Köpenhamn innan du tar dig till Tyskland. Den enda skillnaden sedan är att du tar en färja från Gedser till Rostock och vägen tar sedan en riktning genom Östtyskland utanför Berlin innan den också anländer till München. Tåget går mer centralt i närheten av Frankfurt och Nürnberg innan det rullar in i München. När du tar bilen för denna sträckan så blir det givetvis tullavgifter vid vissa sträckor och det tar cirka 18 timmar att köra ned. Bensinkostaden och vägtullar landar på cirka 2000 kr.

Åka buss till Innsbruck:

Att åka buss till Innsbruck är kanske det mest udda alternativet, men det går. Från Malmö centralstation går bussar mot Italien, och dessa stannar även i Innsbruck. Ett stopp längst efter Autobahn görs i Tyskland, annars är det ganska raka spåret till Innsbruck.