Kristallwelten

Året om kan du åka och besöka det magiska sagolandet Kristallwelten som också är känt som Swarovski Crystal Worlds. Bara 20 minuter utanför Innsbruck kommer du mötas av en värld fylld med Swarovski kristaller. Efter att de öppnade år 1995 för att fira företagets 100-årsdag, har mer än 13 miljoner besökare förtjust sig i Kristallwelten, vilket gör det en av den mest populära attraktionen i Österrike! Ta en tur genom den glammiga trädgården eller gå omkring inomhus på utställningen. Vi rekommenderar varmt att ta besöket lite senare när det börjar mörkna utomhus. Lamporna och kristallerna blir en magisk kombination som du sent kommer glömma!

Mellan år 2013 och 2015 gjorde Kristallwelten sin tredje och största expansion och det sträcker sig nu över hela 1 200 m². Här kan du hitta en mix av modern konst, historia och fascinerande natur.  En väldigt omtalad del av landskapet är Crystal Cloud som skapades av Andy Cao and Xavier Perrot och består av 800 000 handmonterade Swarovski kristaller som svävar över en svart spegelpool!

Dessutom finns det en liten lekplats för barn som kan springa av sig. Vi får heller inte glömma de glammiga restaurangerna och caféerna som finns runt omkring. Självklart kan du också köpa med dig smycken från Swarovski. Både butiken och restaurangerna är designade av norska arkitektfirman Snøhetta och de är verkligen något du inte vill missa. Vare sig du vill köpa något eller inte så får du ta en titt in!

Crystal Cloud

Från och med den 11 november 2017 till den 14 januari 2018 kommer det magiska Winter Wonderland stå öppet. Den magiska trädgården är designad av holländaren Tord Boontje och vi lovar att du kommer få den ultimata julkänslan. En sak som du verkligen inte får  missa är julgranen som blivit en härlig tradition genom åren. Den 10 meter höga granen kommer pryda Kristallwelten under jul fram till Winter Wonderland stänger för säsongen.

För sig som besöker Kristallwelten under januari och februari ska inte missa Festival of Lights som omvandlar landskapet och ger en mystisk känsla med dess ljud och ljus. Så fort solen gått ner och det är mörkt kommer den stora trädgården börja skina. En annan sak du inte får missa är Blacklight Disco som finns i Playtower varje lördag mellan 17:00 – 21:00. Professionella dansare kommer ställa till med en stor show och du som gäst kommer få UV smink och självlysande armband. Vare sig du har barn eller inte kan vi lova en härlig upplevelse!