Ambras slott

Panorama ambrass2.jpg
Panorama ambrass2”. Licenserat under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Den 14 juli drar den äntligen igång igen, den årliga Innsbruck Festival of Early music och som vi har längtat! Här kan du lyssna till de fantastiska tonerna av klassisk musik när hela Innsbruck förvandlas till en enda stor konsert. Festivalen kommer pågå hela vägen till den 28 augusti och under den här tiden kommer det bjudas på opera, konserter, sångtävlingar och andra spännande evenemang där du får lyssna till den fantastiska österrikiska musiken men även med inslag från andra nationers musikskatt.

Årets höjdpunkt blir dock den 12 augusti när den stora operauppsättningen kör igång på stadsteatern, den går i år under namnet ”Il Germanico” av är komponerad av Nicola Porpora. Samtidigt kör det igång en fransk barockopera kallad ”Armide” som är signerad Jean-Baptiste Lully. Det är bara att boka in i det i kalendern och packa väskorna för det här får ni verkligen inte missa!

En del av evenemangen kommer ta plats på det anrika Ambras slott som Ferdinand II av Österrike uppförde under 1500-talet. Det här magnifika slottet är verkligen storslaget och man har både en högre och nedre del där den ena delen fungerade som förråd medan den andre var tänkt som bostad. Här kan du strosa runt bland målningar, handskrifter, rustningar, vapen och mycket mer som Ferdinand II lyckades samla på sig under årens lopp. En fantastisk samling som alla historieintresserade måste ta del av!