Innsbrucks största dansfestival

En av de största festivalerna i Innsbruck varje år är Tanzsommer Festival vilket kan översättas till sommardans. Det är en festival som det låter innehåller mycket dans, men även flertalet högklassiga musikakter. Festivalen är inne på sitt 21a år detta år och det är den festival som växer snabbast i Österrike. Festivalen börjar nu på torsdag den 18e juni och pågår sen i nästan tre veckor fram till den 8e juli.

Festivalen har på senare år blivit världskänd för att få de största Dansgrupperna i världen att komma till festivalen, men även för sitt multikulturella arbete. Detta året så kommer en afrikansk dansgrupp för första gången öppna festivalen. Det är en grupp under världskända koreografen Jant-Bi Jigeen som kommer att fira in starten av festivalen. Även världskända dansgrupper från Asien såsom Cloud Gate kommer att uppträda på festivalen detta år! Den största dagen för hela festivalen är den 26 juni vilket är ”The Long Day of Dance” vilket är en hel dag som kommer att fylla Innsbruck’s gator och torg med dans, öppet för alla att beskåda. Ni kan så förra årets trailer genom att klicka här.

Juni och juli är månader då hela Österrike vaknar till liv. Innsbruck fylls av musik och konst på gator och torg, men även naturen vaknar till liv och det är bland den bästa tiden att bege sig ut och vandra i alperna eller att åka runt och kolla på den stjärnspäckade arkitekturen som går att finns runt Innsbruck, slott och gamla herrgårdar. Detta kommer vi återkomma om nästa gång. Tills vidare så får ni passa på att boka era resor ner till Innsbruck så ni inte missar att avnjuta sommaren i den underbara Tyrolen!