innsbruck.mat

En av de självklara sakerna man måste veta om innan man reser är mat och dryck. Innsbruck erbjuder allt från ordinare pubmat till lyx. I stan kan du hitta många olika ställen att äta och dricka på med olika kulturella teman. Är du ute efter de traditionella tyrolska rätterna kan du besöka hyttorna och värdshusen i bergen runt omkring. Vill du äta billigt så rekommenderas deras studentrestauranger vid namn Mensa som ligger i anslutning till de olika fakuelteterna vid universitetet. Ett annat budgettips är Bistro Al-Peren som är en pizzeria belägen på Höttinger Au i närheten av Universitätsbrücke.

Skulle det vara så att man föredrar mat och dryck av högre klass kan du ta dig till Landhaus. Denna restaurang ligger vid Hilton Hotel och Innsbrucks Casino. Byggnaden skapades 1938-1939 under den national socialistiska eran.

Det finns också en hel del alternativ som håller sig mittemellan budget och lyx när det kommer till mat och dryck. Tar du dig till gamla stan finner du restaurangen Weißes Kreuz- Där serveras främst typiskt österrikiska rätter och centraleuropeiska. Besöker du Innsbruck under den varma delen av året kan du njuta på deras uteservering. Skulle det vara så att du inte måste ha den traditionella maten kan du alltid gå till Papa Joe’s som är en mexikans restaurang belägen i gamla stan eller till Canton som är en kinesisk restaurang som ligger på Maria-Theresien-Straße.

Sedan finns det ett stort utbud av pubar och barer att välja och vraka på. Exempelvis, har du varit och ätit på Canton kan du ta dig en törstsläckare på Theresien Bäu som ligger på samma gata. Det är en bryggeri-pub och som är känt för sin egentillverkade öl. Är du ute efter det mer irländska temat så finns Limerick’s Bill och som ligger i mitten på Maria-Theresien-Straße. Har du hållit dig vid universitetsområdet och börjar bli törstig så finns The Zappa Music Bar på södra sidan. Befinner du dig i Innsbruck under jultid så är Fischerhäuser perfekt och det finner du i gamla stan.

Med andra ord finns det mycket att välja på i Innsbruck. Du kommer absolut inte behöva springa runt hungrig och törstig speciellt länge.