Råkar du vara en person som ligger lite före i tiden och äger en bil som drivs på vätgas? Då kanske Innsbruck kan vara ett resmål för dig. Företagen The Linde Group och OMV öppnade den 21 May 2015 upp en tankstation för vätgas-bilar i Innsbruck. Anledningen till att just Innsbruck fick äran att ha en egen station är för att det ligger på en perfekt position till att sammanföra streckan mellan Tyskland och Italiens tankstationer och där igenom göra det möjligt att ta sig lite längre sträckor för de få bilarna som idag använder denna teknik.

Vätgasbilar är ingenting som är sådär jättevanligt idag och finns endast i specialtillverkade bilar som har enorma mängder forskning och finjustering bakom sig. För att kunna ta steget till att göra det kommersiellt möjligt att tillverka vätgasbilar så måste man först sätta upp tankstationer lite överallt i världen, vem vill köpa en bil som man inte kan tanka? En stor nackdel som existerar just nu är att det endast går att tanka 6 stycken bilar per timme med The Linde Groups tankstation vilket gör att vi kanske inte riktigt är framme vid att göra det möjligt att sälja vätgasbilar till allmänheten ändå.

Vi här på Innsbrucksguiden tycker dock att detta med vätgas verkar vara ett hejdundrandes steg i rätt riktning till att få världen till en miljövänligare plats och värna om våran vackra planet. Tummen upp!