inssbruck.icg.1

Ett riktigt roligt event som vi skulle vilja lyfta fram är Innsbruck International Children’s Winter games som sker under januari månad varje år. Detta år så medverkade över 1000 unga atleter i spelen vilket vi tycker är helt fantastiskt kul att detta event har rests till skyarna. Delvis för att de motiverar unga att träna samt att det är fantastiskt att det samlas så mycket människor på ett och samma ställe. Förutom dessa 1000 atleter kommer det dessutom tränare på plats och alla kommer fira tillsammans med andra 500 volontärer, 200 assistenter samt träningsklubbar och själva personerna från samhället.

Hela det här eventet började 1968 av Metod Klemenc som är sport instruktör från Slovenien. Själva idéen började med att han ville hjälpa till att skapa en bättre värld, speciellt efter att andra världskriget verkligen hade lagt sig. Kriget fick honom att spåna på vad man skulle kunna göra för att få folk att kanske glömma bort dessa hemska händelser och huvudmålgruppen är då unga människor från olika nationer.

Efter starten 1968 så deltog 9 europeiska städer och har fortsatt nu över 49 somrar samt sex vintrar och det är över 45,000 personer från 580 olika städer från alla kontinenter som deltagit hittills. Under 2003 var spelen placerade i Graz i Innsbruck och representerade International Children’s Games som befullmäktigande. Därefter har totalt 13 sportklubbar medverkat under sommar – och vinterspelen. Det är helt enkelt så att eventet sker i en ny stad för varje år, men detta år så var Innsbruck värd.

I och med att eventet bara har flutit framåt sedan start genomgick man en röstning om vilken stad som skulle bli värd för detta under 2016, och självklart blev det vårat älskade Innsbruck med tanke på hur deras lokala deltagare har presterat.

Med andra ord har detta blivit ett väldigt uppskattat och stort event som startades i ett riktigt gott syfte och vi hoppas att det håller igång i och med att det gynnar många och speciellt unga människor. Ett så pass bra och positivt event ska vi absolut stötta, så har ni barn som ni har lärt att åka skidor eller liknande, ta med dem och låt dem uppleva detta arrangemang!