innsbruck.tisdag

Nu är skidsäsongen runt hörnet och organisationen Alpresor har sett till att styra upp så vår favorit skidort med pulserande stadskärna får vara med på framsidan, Innsbruck Olympiska Skiworld.

Vi vet att det inte bara är vi som väntat på att vintern ska komma in och se till så att vi får göra det vi älskar mest, åka på snö med skidor som bräda. Även om staden har ett riktigt bra utbud av aktiviteter och sådant under andra halvan av året så är det just skidåkningen som är riktigt fascinerande. Det finns som sagt hissnande berg och backar att sig ner för samt är staden hur underbar som helst med mysiga restauranger och de tar även vara på deras matkultur. Det finns många ställen du kan gå för att få uppleva deras typiska nationella rätter.

Gällande skidåkningen kan det inte bli så mycket bättre. Åker du från flygplatsen med taxi så är du framme efter endast 10 minuter så se till att ha skidutrustning och kläder redo så fort du hoppas av flyget och hämtat ditt bagage. Dessutom snackas det inte om antalet backar utan antalet skidområden som gör att du kan välja och vraka bland olika terränger och nedfarter. Det är dessutom ett fantastiskt skidsystem som gör det väldigt enkelt för dig att ta dig runt bland alla de olika områdena så du framför allt kan njuta av de spektakulära utsikterna.

Självklart blir det så att tröttheten och hungern slår till när skidåkningen är så pass och då är det väl perfekt med alla de olika restaurangerna som finns placerade här och där som du kan ta en paus vid. Du kan absolut räkna med att maten som serveras är helt perfekt och verkligen representerar Innsbruck samt skidkulturen. Samtidigt som du avnjuter ett mål mat och kanske en drink kan du självklart njuta av utsikter som är svåra att slå då restaurangerna är byggda så du sitter med panoramavy vilket gör det helt fantastiskt. En av dem vi rekommenderar är Restaurant Seegrupe och som ligger på mittstationen till Nordkette. För att ta dig dit är det bara att lokalisera varifrån gondolen i stadens centrum ligger. Har du en skiddag under en fredag är det bara att hålla dig kvar i backen för att avsluta åkandet med någon drink och sedan är det bara att glida ner till staden och fortsätta partykvällen.

När du väl är nere i stan så finns det ytterligare en hel del ställen att välja på och ett av dem som vi tycker är bäst är Theresienbräu som är en riktigt ball bar och den är placerad på huvudgatan som går genom staden. Det är annars afterski där varje dag mellan 15 och 18 och är det lokalproducerad öl du är ute efter ska du inte tveka en sekund på att glida ner dit. Känner du dock för att avsluta skiddagen med mer klass och lugn föreslår vi 360 winebar & lounge och stället tillåter dig att fortsätta njuta av utsikten via deras skybar.

Med andra ord finns det en hel del fantastiska, mysiga, coola och livsomvälvande saker att uppleva i denna stad. Så fort du får tiden och har pengarna så¨är det bara att boka resan och åka.