innsbruck.schnitzel.1

När man åker till Innsbruck anser vi att man absolut ska se till att äta den kända rätten schnitzel och vi har kollat upp tre restauranger som har de absolut bästa. Vi har, som förmodligen ni också, råkat ut för riktigt dåliga schnitzlar som inte alls smakar så fräscht som man förväntar sig och det påminner inte alls om den typiska husmanskosten man kan bli så sugen på. Dock, i Innsbruck, så kommer du inte bli besviken.

Vi börjar presentera den restaurang som anses vara nummer 1 när det kommer till den legendariska maträtten. Namnet är Stiftskeller och ligger på Stiftgasse som är ett väldigt trevligt område. Enligt statistik efter att ha räknat på individuella omdömen så finns det ingen som säger att resturangen är dålig eller hemsk, den har bara fått positiv kritik så som mycket bra och medelmåttig vilket vi anser vara ett riktigt bra betyg. Förutom schnitzel, som du dessutom kan beställa liten som stor, så består menyn av varierande kost med bas på typisk österrikisk mat. Det är inget superlyxigt och till piffat ställe utan mer inhemskt och mysigt. Är det så att du tar dig förbi där men inte är hungrig så finns det en väldigt härlig bar att sätta sig i för att njuta av en god öl.

Därefter har vi Gasthos Weisses Rossl som också fått väldigt bra omdöme från sina besökare. De säger bland annat att stället är en undangömd pärla som folk bara måste ta sig till. Här finner du också typisk österrikisk mat och självklart den kända schnitzeln. Det är en spröd yta med riktigt mustigt innehåll som man bara måste avnjuta så fort man kommer till Innsbruck. Utöver det så finns det rätter med den också typiska sauerkrauten till goda korvar eller andra typer av köttbitar. Samt, för dig som gillar sås till maten, här är de inte snåla.

På vår tredje plats kommer Golden Adler som är beläget i den gamla delen av Innsbruck och är ett hotell. Stället har fått berömmande ord som vackert, elegant, ekonomiskt och bekvämt och det ligger mycket historia bakom byggnaden och inredningen då det byggdes på 1800 – talet, vilket vi alltid tycker är intressant att gräva lite mer i vilket du garanterat kommer göra bara genom at äta din lunch eller middag på restaurangen. Deras schnitzel får också riktigt bra betyg som serveras med en citronskiva och kryddad potatis. Med andra ord serveras rätten på ett typiskt traditionellt vis och går inte av för hackor. Utöver det så finns det många andra goda kötträtter samt ostbrickor och liknande om man bara är ute efter lite plock.

Det finns många fina matställen att besäka runt omkring i Innsbruck och här har ni tre av dem som varierar inredningsmässigt men kör på det traditionella köket vilket uppskattas väldigt mycket av många. Så fort ni tar er till Österrike och ska besöka Innsbruck så se till att ät eran schintzel på någon av dessa restauranger.