Alpen Zoo

Alpen Zoo
Så här i semestertider är det många som är på väg till Innsbruck för att njuta av den härliga sommaren bland alperna. Kanske lockar det med lite vandring, god mat och en natur som verkligen är svårslagen. Vi tänkte passa på att tipsa om lite sevärdheter som du absolut inte får missa när du är här nere och njuter av den fantastiska miljön. Bland annat så finns det ett fantastiskt zoo där du kan lära dig mer om det fantastiska djurlivet och faunan i alperna. För att ta dig dit behöver du dock avverka en del höjdmeter då det med sina 727 meter över havet kvalar in som Europas högst belägna zoo.

När det gäller djurlivet så kan man bland annat få se världens största samling av alpina fiskar och med en samling på över 2000 djur så finns det gott om olika arter att lära sig mer om. Med ett brett utbud av både däggdjur, fåglar, reptiler och groddjur får du en bra överblick hur det verkliga djurlivet ser ut i Alperna. Det är kanske inte något man tänker på när man är och vandrar i alperna men djurlivet är riktigt varierat med över 30 000 djurarter där det mesta dock är insekter. Förutom djur finns det även hela 4500 olika växtarter i alperna så du förstår säkert att det är ett väldigt varierat landskap som är ett måste att upptäcka om du åker till Innsbruck.

Man håller öppet 9-17 under hela sommaren så det är bara att kika förbi som du känner dig sugen på att lära dig mer om hur djurlivet ser ut i alperna.