Cyckle i Wilder Kaiser Region

I dagarna har temperaturerna i de österrikiska tyrolerna varit nära och krypa på rekordet på 39.2 grader. Strax utanför Innsbruck uppmättes för första gången på år och dar 38.2, vilket är ett riktigt värmerekord. Värmeböljan som slagit lam på hela Europa har till och med nått ända upp till de tyrolska topparna. Vissa av bergen som får en meterologisk klassifieserad sommardag ungefär var tionde år slog nu till med hela 2 sommardagar under veckans gång.

Nu har temperaturerna lagt sig en del tack och lov, och vi har precis varit ute på en klättringsresa i ”Wilder Kaiser Region” som vi måste dela med oss utav.  Bergen i Wilder Kaiser Region är som namnet avger, Kaiserbergen. Bergen är något unika då de påminner väldigt mycket om de italienska dolomiterna med sina gråa taggiga toppar. Vandringen här pågick i 4 dagar och det finns såklart mycket att göra för människor i alla åldrar. Vandringen är inte den enklaste. Som nybörjare går den jättebra att vandra, så länge du är sugen på att ha ett bra humör och knata på i backarna. Vandringen går igenom flera små österrikiska byar och det finns bra möjligheter att bo på en äkta tyrolsk bondgård genom att boka i förväg.

Några minst sagt unika saker du kan göra i Wilder Kaiser är först och främst en barfotavandring i Hexenwasser där du kommer att gå på en speciellt utformad barfotaväg som går bland annat igenom lera och på en liten hinderbana. En lite mer känd del av parken är den extensiva E-cyckelbana som byggts. E-cyckelbanan sägs vara den största i världen och det finns 275 cycklar som går att hyra. Igenom nio regioner och 45 småbyar finns det 75 ställen att ladda upp batteriet på. Cyckelbanan går väl utanför de stora städerna och du kommer minst sagt känna dig ett med naturen när du åker på din tystgående El-cyckel. Här neden kan du så en video som visar en liten del av de 1000 kilometrarna där cycklarna går att testa på. Notera att videon är på tyska, men naturen går att avjnuta i bakgrunden!

 

https://www.youtube.com/watch?v=uvlO6VyCUVo